Wysokobiałkowy deser jogurtowy z suszonymi owocami i migdałami

Wysokobiałkowy deser jogurtowy z suszonymi owocami i migdałami

Składniki:

  • 25 g odżywki białkowej (waniliowa lub naturalna)
  • 150 g jogurtu greckiego 0% tłuszczu
  • 50 ml mleka migdałowego (lub innego roślinnego)
  • 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
  • 10 g owoców suszonych (np. śliwki, morele)
  • 10 g płatków migdałowych
  • ½ łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

  1. W miseczce wymieszaj jogurt grecki z odżywką białkową i mlekiem migdałowym, aż masa będzie gładka.
  2. Dodaj miód lub syrop klonowy oraz cynamon, ponownie wymieszaj.
  3. Przełóż do miseczki lub pucharka.
  4. Posyp płatkami migdałowymi, ułóż owoce suszone.
  5. Możesz wstawić do lodówki na 15 minut, aby smaki się przegryzły.

Makroskładniki (na 1 porcję):

  • Kalorie: ~350 kcal
  • Białko: ~40 g
  • Węglowodany: ~30 g
  • Tłuszcze: ~8 g

 

Powrót do blogu

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem.