Omlet z owocami

Omlet z owocami

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 białka jaj
  • 1 miarka (30 g) odżywki białkowej
  • 50 ml mleka migdałowego (lub innego roślinnego)
  • 30 g płatków owsianych (błonnik i energia)
  • 1 łyżeczka oleju (do smażenia)
  • ½ łyżeczki cynamonu (wspiera stabilizację cukru we krwi)
  • Garść malin lub jeżyn

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj jajka, białka i mleko migdałowe.
  2. Dodaj odżywkę białkową i dokładnie wymieszaj (można użyć trzepaczki lub blendera).
  3. Wsyp płatki owsiane i cynamon, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Na patelni rozgrzej olej.
  5. Wlej masę jajeczną i smaż na małym ogniu przez 3-4 minuty, aż spód się zetnie.
  6. Przewróć omlet na drugą stronę i smaż jeszcze przez 2 minuty.
  7. Podawaj z owocami.

Makroelementy (na 1 porcję):

  • Białko: ~40 g
  • Tłuszcze: ~15 g
  • Węglowodany: ~30 g
  • Kalorie: ~400 kcal
Powrót do blogu

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem.